Com funcionen els invents mecànics i l’avaluació?

Com funcionen els invents mecànics i l’avaluació?

A l’hora d’avaluar els projectes un dels dubtes que s’acostuma a plantejar és com dur a terme l’avaluació.

Penyagolosa e-duca, conjuntament amb els docents de l’Aulari de Vistabella, ha posat a prova el següent sistema d’avaluació, el qual considerem que com a un primer pas ens està sent força útil, tant a docents com a infants.

Primer de tot es vol atorgar als nens/es el màxim control del seu aprenentatge. És per això, que l’organització de l’horari setmanal s’estableix a través de tasques flexibles que els alumnes han d’acomplir. Tant en els quaderns dels alumnes com en els plafons d’aula els alumnes disposen d’un horari setmanal per tasques.

Paral·lelament, i com a element de motivació, es crea un sistema de premis el qual permet a l’alumne, a mida que avança el projecte, aconseguir diferents copes, medalles i diplomes. Cada copa està relacionada amb una competència determinada i amb un conjunt de tasques a acomplir. Cada vegada que els infants acompleixen una tasca, aquests realitzen l’avaluació de la tasca per mitjà de rúbriques.

Les rúbriques presenten diferents graus de qualitat d’acompliment de la tasca. Per mitjà d’smiles de colors vermell, groc i verd els alumnes determinen si el procés seguit o la tasca realitzada ha estat un èxit, ha estat completada o podria haver estat millor executada.

La integració d’aquests 3 elements (tasques-temps, rúbriques i premis) permet que els nens sàpiguen en tot moment en quin moment del projecte es troben, què els falta per aconseguir, com estan acomplint les tasques i el més important, ser responsables del seguiment del seu aprenentatge.

Deja un comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.